emmylundbergs!

VIKT, TRÄNING, HÄLSA

Eftersom jag utövar taekwondo i 4,5år och gymmat fram o tillbaka så är det väl inte jättekonstigt attt jag har får mycket kommentarer om min träning och vikt. Dock så tycker inte jag riktigt det hör ihop. Jag tycker inte att bara för man tränar 5gånger i veckan är "tvungen" att vara tajt, muskelös och allmänt stark. Jag tycker att hälsa är viktigare, att kunna känna att man kan unna sig 1 kaka då och då utan att behöva oroa sig över sin vikt. Jag tycker att man borde träna för att komma bort från verkligheten en stund och fokusera på någonting annat, något som bara ger gott! 

Jag är inte smal, jag har en lite rund mage och stora lår. Jag är inte stark, jag kan knappast sparka ner dig med en spark och är inte heller någon höjdare på armhävningar. Jag är inte tajt(fit) utan jag är ägare till gäddhäng, dubbelhaka och en lagom hängig rumpa. Men detta är min kropp och trots att den inte är det normala träningsidealet så är den faktiskt med om hårda träningspass flera dagar i toch ett lagom sunt liv. Så nu kanske vissa tänker "antingen tränar hon inte rätt eller så ljuger hon" . Då hänvisar jag till min tränare(personlig tränare, taekwondo-instruktör och crossfit-instruktör) för han pushar alltid mig till det yttersta och om det är något han tycker är fel säger han det. Och nej, jag ljuger inte heller; det är klart jag kör genvägar ibland och kanske gör 28st situps istället för 30st eller stannar för att "rätta till dräkten" bara för att få lite extra tid att andas på. Men vafan jag är mänsklig, jag är en person som gillar genvägar och min hjärna gillar fusk. Men jag tränar för att kunna äta det jag vill, för att det är så-iniåta-helvetes jävla kul och för att kunna ha denna känslan i kroppen. 

DOCK så har jag börjat gymma för att försöka bygga grunderna för musklerna eller ah. Mitt mål är att kunna göra mer armhävnigar än jag kan nu, att kunna göra en mer situps än tjejen på träningen och att kunna känna att jag orkar ännu mer. För jag tror inte kroppen har någon "spärr" utan det mesta är det du som styr, det är du som styr om du ska släpa dig ner till träningen trots att du är svintrött och det är ditt val ifall du ska undvika den där mumsiga chokladbollen, men jag tycker inte man ska träna bara för att få  en snyggare kropp så att man kan haffa guzz() och jag tycker aboslut inte största målet ska vara att gå ner i vikt(om det inte är så att du är överviktig eller av annan sund anledning är tvungen för ditt eget bästa).

vet inte riktigt vad jag ville säga med detta men detta är mina tankar och för dig kanske dom verkar helt snea men du behöver inte hålla med mig, önskar bara att du tänker till och är rädd om dig och din kropp

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas